Welkom bij Sensalot

Lorrein Fan

Welkom bij de fanpagina van Lorrein.

Op deze pagina vind je aanvullende uitleg over het spel Lorrein. Op de product detail pagina van Lorrein kun je extra informatie vinden over Lorrein. Daar kun je Lorrein ook kopen. .


Video's

 

 


Quickstart Lorrein

We kennen het allemaal. Vorige maand het spel nog gespeeld en nu:"Hoe was het ook al weer?". Daarom hebben we een A4tje gemaakt zodat je het spel weer snel kunt oppakken. Download het hier: 

 

Gratis start en opdrachtkaarten voor een kort spel

Opdrachtkaart Kortspel LorreinOp spelbeurzen spelen we vaak met andere start en opdrachtkaarten zodat het mogelijk is het spel binnen 30 minuten te spelen. Er hoeven maar 3 werkplaatsen gebouwd te worden en je begint met een extra boerderij en extra gronstoffen. Je kunt er ook voor kiezen met alleen de nieuwe startkaarten te spelen, of alleen de nieuwe opdrachtkaarten. Druk de vellen af en knip deze halverwege horizontaal door. Gebruik een spelt en een lineaal om een scherpe vouw te maken en daarna spuitlijn om de voor en achterkant van de kaarten op elkaar te lijmen. Knip daarna de kaarten uit. Download de kaarten hier

 

Gratis GebeurteniskaartenGebeurteniskaart van Lorrein

Toen we Lorrein bedachten wilden we in het spel werken met gebeurteniskaarten. Iedere keer dan een rode kraal word geworpen krijg je geen grondstoffen en moet je een kaart uitspelen. Soms ontvang je wat, soms raak je wat kwijt. Door kostprijs overwegingen hebben we dit idee moeten laten vallen. Nu stellen we deze gebeurteniskaarten gratis ter beschikbaar.  Download ze  hier

Een beetje knip en plakwerk met als resultaat een leuk alternatief voor de rode kraal. 

 

 

Strategieen

Er zijn veel verschillende strategieen mogelijk in het spel. Hieronder vind je een lijstje met strategieen die je ook kunt combineren. Door op het juiste moment in het spel je tactiek te wijzigen kun je een voorsprong opbouwen tegenover je medespelers. 

 • Speel coöperatief en kies de kortste weg naar de opdracht. Veel onderhandelen en andermans werkplaats gebruiken, zodat je deze niet zelf hoeft te bouwen.
 • Wordt eerst zelfstandig en ga daarna voor de opdracht. Zitten er stevige onderhandelaars aan tafel, bouw dan eerst de vier werkplaatsen.
 • Maak medespelers van jouw afhankelijk door werkplaatsen te bouwen die nog niet in het spel zijn.
 • Bouw alles wat je kunt en wissel daarna je opdrachtkaart tot de juiste verschijnt.
 • Controleer het eten en gebruik de macht van de molen voor extra inkomsten.
 • Controleer het eten en gebruik de macht van de molen om andere spelers uit te hongeren.
 • Ga op roofpad en steel werkplaatsen en boerderijen
 • Wordt specialist zodat je het meest voordelig grondstoffen kunt verwerken.
 • Gebruik de heks om tegenstanders te blokkeren en om veel te kunnen toveren
 • Bouw extra boerderijen voor extra oogst en invloed op de kanskom.  

Uitleg opdrachtkaarten

Hoewel de opdrachtkaarten op zich duidelijk zijn, blijken er in het heetst van de strijd discussies te ontstaan over een bredere interpretatie van enkele opdrachtkaarten. In deze categorie geven we antwoorden op terugkerende vragen over opdrachten.

Groot Hertogdom met 4 verschillenden werkplaatsen

Om deze opdracht te vervullen is het nodig een groot hertogdom te bouwen met daar omheen 4 verschillende werkplaatsen.  De werkplaatsen hoeven niet in de specifieke volgorde te liggen zoals de opdrachtkaart aangeeft, maar moeten wel alle 4 aan het hertogdom grenzen. Het  is wel toegestaan om meer te bouwen dan de kaart aangeeft. Als er geen geschikte plek meer op het bord te vinden is, of een medespeler heeft de positie geblokkeerd, dan zit er niet anders op dan met een toverkaart je opdrachtkaart te ruilen.

opdracht Groot Hertogdom met 4 specifieke werkplaatsen

Groot Hertogdom en 4 werkplaatsen naar keuze

Om deze opdracht te behalen is het nodig een Groot Hertogdom te bouwen met direct daaraan grenzend 4 werkplaatsen naar keuze. Het is wel toegestaan meer te bouwen.

opdracht Groot Hertogdom met 4 specifieke werkplaatsen

3 Klein hertogdommen met 4 werkplaatsen naar keuze

Op deze opdracht te vervullen is het nodig 3 hertogdommen te bouwen met 4 werkplaatsen naar keuze. Een werkplaats die grenst aan twee eigen hertogdommen telt 1x als werkplaats.

 

opdracht Groot Hertogdom met 4 specifieke werkplaatsen

 

  


De rode kraal

Een terug kerende vraag is, of een speler niet te zwaar gestraft wordt door de rode kraal. Een speler krijgt al geen grondstoffen en moet daarnaast ook nog alle productkaarten van de overige twee kleuren afleggen.Het antwoord hierop is als volgt:

Vaak is het zo dat een speler het effect van de rode kraal nog niet kent. Alle grondstoffen worden direct verwerkt tot kaarten, waardoor de speler veel kaarten in zijn hand heeft. En met een hand vol kaarten is de kans groot dat je kaarten zult verliezen. Grondstoffen zijn echter beschermd voor de rode kraal. De volgende keer kan de speler hier rekening mee houden door te wachten met het verwerken van de grondstoffen tot productkaarten. Je mag op ieder moment in het spel (ook als je niet aan de beurt bent) je werkplaats gebruiken. Als je dan de rode kraal gooit, blijft de schade beperkt tot “geen opbrengst”.

Alternatieven voor de rode kraal

We doen een aantal suggesties als alternatief voor de rode kraal. Speel je met deze alternatieve regels dan mag een speler maximaal 8 kaarten in zijn hand hebben aan het einde van de beurt. 

 • Download de gratis gebeurteniskaarten en spel met gebeurtenissen. 
 • Speel zonder rode kraal en introduceer een kaart limiet. 
 • Een speler krijgt geen opbrengten en hoeft geen kaarten af te leggen. 
 • Leg alle kaarten van 1 van de gegooide kleuren af. Dit zou de kleur met de meeste kaarten of die met de minste kaarten kunnen zijn.

 

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)