Welkom bij Sensalot

Lorrein

Normale prijs: € 29,95

Special Price € 9,99

Beschikbaarheid: Op voorraad


Bordspellen brengen veel gezelligheid in huis. 's avonds met z'n tweeën, of met vrienden, een glaasje wijn en een hapje erbij. Of op een zondag middag met het gezin en een bak chips. En als u die gezelligheid leuk vindt, heeft u natuurlijk een gezellig bordspel nodig. Bij Lorrein bent u aan het juiste adres. Al meer dan 500 gezinnen spelen Lorrein met veel plezier.


Beoordelingen


De beoordeling van het vooraanstaande Belgische spellenblad Spel in Zicht ziet u in de afbeelding. Ook Landelijke spellenvereniging Ducosim heeft Lorrein behoordeeld nadat zij ook de finale versie van Lorrein hebben ontvangen (afbeelding rechts) In eerdere instantie won Lorrein al de tweede plaats in de spelontwerpwedstrijd van Ducosim. Games Gazette sloot haar review af met:"Lorrein is a very playable and generally well balanced game".

Review Lorrein door Spel InzichtReview Lorrein door Ducosim

 


 Prijs en Kwaliteit


Toen we onderzochten hoe Lorrein geproduceerd kon gaan worden kwamen we tot de ontdekking dat de kosten om het spel te maken hoger waren dan eigenlijk kon. Om het spel commercieel interessant te maken zou de kanskom met de 22 kralen vervangen moeten worden door een dobbelsteen en zouden de op maat gemaakte houten grondstoffen vervangen moeten worden door fiches. 


Het principe van de kanskom vinden we echter zo leuk, dat we mensen in de gelegenheid wilden stellen om het spelen met de kanskom te ervaren. Ook de houten grondstoffen voegen echt iets toe aan het spel. We hebben daarom een grote concessie gedaan door een hoge maakprijs te accepteren bij een gelijk blijvende verkoopprijs, zodat mensen zoals u toch de gelegenheid hebben om dit fantastische spel te ervaren.


 


Beschrijving

Details

Inhoud van de doos

 • 1 prachtig houten dobbelbakje met 22 kralen
 • 12 kastelen met vlag 
 • 24 werkplaatsen 
 • 20 boerderijen 
 • 4 heksen 
 • 50 houten grondstoffen (boom, kei, koe, tarwe, lavendel). 
 • 75 kaarten (productkaarten, startkaart en opdrachtkaart). 
 • 4 kostenoverzichtkaarten 
 • 8 bordplaten 
 • handleiding in NL, EN, DU, FR

Het spel

Door de grote variatie aan mogelijkheden is Lorrein uitermate geschikt voor 2 spelers (speelduur 30 minuten). Krijg je vrienden langs dan duurt een spel 60 minuten. Met de uitbreidingset voor 5 en 6 spelers duurt een spel 90 minuten.

In Lorrein krijgt iedere speler een geheime opdrachtkaart. Tegelijkertijd start iedere speler met een specifieke werkplaats. De ene speler heeft de houtzagerij, de andere speler een leerlooierij.

Tijdens het spel krijg je grondstoffen zoals hout en koe door te gooien met de kanskom. Deze grondstoffen moeten eerst verwerkt worden tot productkaarten en daarvoor is een werkplaats nodig. Doordat de ene speler de houtzagerij heeft en de andere speler de boom zijn de spelers afhankelijk van elkaar. Er zijn nu verschillende mogelijkheden om aan planken te komen.

 • samenwerken en onderhandelen
 • zelfstandig worden door zelf een houtzagerij te bouwen
 • toverkracht gebruiken
 • de houtzagerij van de tegenstander afpakken
 • of de macht van de molen gebruiken en je medespeler uithongeren

Als het gelukt is de plankkaart te bemachtigen en je hebt ook de andere benodigde productkaarten verkregen, dan kan een gebouw gebouwd worden die op je opdrachtkaart staan. En wie als eerste zijn opdracht af heeft wint.

Vanaf 10 jaar kan de basis versie van Lorrein zelfstandig gespeeld worden en met een beetje hulp ook vanaf 8 jaar. Door ook met de aanvullende spelregels van het afpakken te spelen en die van de gildemeesters wordt het spel extra interessant voor 2 spelers

Zoekwoorden

bordspel voor 2 personen, bordspel voor 3 personen, bordspel voor 4 personen, spellen voor 2 spelers, spellen voor 3 spelers, spellen voor 4 spelers, bordspel voor 2 spelers, bordspel voor 3 spelers, bordspel voor 4 spelers, spellen voor 2 personen, spellen voor 3 personen, spellen voor 4 personen,

Extra informatie

Extra informatie

PreorderNee
Gratis verzendingNee
EAN code9789490922016
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.