Welkom bij Sensalot

Van laag naar hoog sorteren

2 artikel(en)

Opnieuw zijn we uitgenodigd deel te nemen in  de jury. De opdracht aan ons was om de ontwikkelde bordspellen van de IPO studenten te beoordelen op Haalbaarbeid, Speelbaarheid, Fun en Educatieve waarde.

 

De opdracht van de studenten:

Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerp aan Hogeschool Windesheim in Zwolle krijgen als opdracht om een nieuw spel te onwikkelen. In dit spel moeten de principes van Cradle to Cradle (C2C) duidelijk worden gemaakt. Kort en bondig zouden we C2C kunnen beschrijven als het nieuwe recyclen.

 

Al doende leert men:

In een aantal groepen van circa 7 internationale studenten wordt gedurende enkele weken gewerkt aan het spel. Door het spel te ontwikkelen leren de studenten zelf wat C2C is en hoe het in de praktijk ingezet kan worden. Eerlijk is eerlijk, de ene groep is hier beter in dan de andere.  

 

Het project:

Halverwege het project wordt een tussenpresentatie gegeven waarin de gemaakte keuzes worden toegelicht. De doelgroep van het spel bevat doorgaans IPO studenten, Ontwerpers en Decision Makers.

 

De resultaten:

Inhoudelijk bevatten veel spellen de Biocycle en Technocycle. Soms vormt dit zelfs het spelbord. Zonnepanelen, windmolens, elektrische vrachtwagens en het uitfaseren van kunststofsoorten zijn vaak spelelementen die voorsprong bieden. De kwaliteit van het prototype verschilt sterk. Van beplakt golfkarton tot  laser gesneden perspex  platen en 3D geprinte spelonderdelen.

Circa 50% van de spellen is digitaal waarbij natuurlijk  social media niet ontbreekt. Het ambitie niveau is hoog en Zynga mag zich zorgen gaan maken. De andere 50% spellen zijn doorgaans bordspellen.

 

Het vervolg:

Tot nu toe is 1 groep verder gegaan met de ontwikkeling van het spel.  Wellicht kunnen we binnenkort een nieuw C2C bordspel verwachten.

Reacties | Geplaatst in Nieuws Spel op Maat Geur door Sensabrand

Zintuiglijke marketingspellen

maandag 25 juni 2012 12:35:48 Europe/Paris

Als we het logo en het merk van uw bedrijf of product nu eens weglaten en we laten de huisstijl en het lettertype achterwege, waaraan kunnen we uw bedrijf dan nog herkennen? Geur is herinneren. geluid is emotie. Welke emotie en welke herinnering past bij uw merk? Door geur of geluid in te zetten in uw marketing en communicatie uitingen kunt u uw klanten op een diepere laag bereiken. Als dé zintuiglijke uitgeverij van Nederland kunnen wij in overleg met u een spel op maat maken, waarin verschillende zintuigen aan bod kunnen komen. Verras uw klanten met een geur-, of smaakspel . Of deel smaakpastilles met uw bedrijfssmaak uit op een beurs. Het zal zeker een Buzz creëren. 

Reacties | Geplaatst in Spel op Maat door Sensabrand
Van laag naar hoog sorteren

2 artikel(en)